Rybie filé s cestovinovým šalátom
06.04.2020
Konečne prišiel čas aj ryby :-) Prvý krát pridávam na blog aj recept s rybím mäsom. Priznám sa, že okrem tuniaka, ryby nekonzumujem veľmi často, čo je chyba. Mali by sme si ich dopriať aspoň 2 krát týždenne, najlepšie čerstvé.
Ryby obsahujú vitamín A, B12, D, zinok železo a omega-3 mastné kyseliny, ich zdrojom sú najmä tučné ryby ako losos, tuniak, makrela, pstruh, pleskáč a podobne.
Posilňujú najmä mozgové funkcie a zároveň chránia pred srdcovo-cievnymi chorobami. Takisto podporujú spaľovanie tukových zásob a zároveň znižujú riziko cukrovky.
Vďaka omega-3 mastným kyselinám, chránia zrak pred oslepnutím, majú pozitívny vplyv na imunitný systém, prejavy astmy či reumatickú artritídu.

Budeme potrebovať
400g cestoviny Fusilli
5 ks rybie filé
3PL maslo
250g kyslá smotana
1/2 syrokrém v črievku
3 ks paradajky
1/2 uhorka
Soľ, korenie, korenie na ryby
Citrón
Postup:
- Cestoviny si uvaríme v osolenej vode.
- K uvareným cestovinám pridáme, na kocky nakrájané paradajky, uhorky, kyslú smotanu, syrokrém a 1PL masla. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
- Rybu si necháme rozmraziť, následne ju z obidvoch strán osolíme, okoreníme a posypeme rybím korením.
- Rybu opekáme na masle, z každej strany cca po 3 minútky a priebežne polievame roztopeným maslom.
- Opečenú rybu pokvapkáme s citrónom a podávame spolu s cestovinou :)
- Dobrú chuť.