Rybie filé s cestovinovým šalátom

06.04.2020

Konečne prišiel čas aj ryby :-) Prvý krát pridávam na blog aj recept s rybím mäsom. Priznám sa, že okrem tuniaka,  ryby nekonzumujem veľmi často, čo je chyba. Mali by sme si ich dopriať aspoň 2 krát týždenne, najlepšie čerstvé. 
Ryby obsahujú vitamín A, B12, D, zinok železo a omega-3 mastné kyseliny, ich zdrojom sú najmä tučné ryby ako losos, tuniak, makrela, pstruh, pleskáč a podobne. 
Posilňujú najmä mozgové funkcie a zároveň chránia pred srdcovo-cievnymi chorobami. Takisto podporujú spaľovanie tukových zásob a zároveň znižujú riziko cukrovky. 
Vďaka omega-3 mastným kyselinám, chránia zrak pred oslepnutím, majú pozitívny vplyv na imunitný systém, prejavy astmy či reumatickú artritídu. 



Budeme potrebovať

400g cestoviny Fusilli
5 ks rybie filé
3PL maslo 
250g kyslá smotana
1/2 syrokrém v črievku
3 ks paradajky 
1/2 uhorka
Soľ, korenie, korenie na ryby
Citrón

Postup: 

  1.  Cestoviny si uvaríme v osolenej vode. 
  2.  K uvareným cestovinám pridáme, na kocky nakrájané paradajky, uhorky, kyslú smotanu, syrokrém a 1PL masla. Osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. 
  3.  Rybu si necháme rozmraziť, následne ju z obidvoch strán osolíme, okoreníme a posypeme rybím korením.
  4. Rybu opekáme na masle, z každej strany cca po 3 minútky a priebežne polievame roztopeným maslom. 
  5. Opečenú rybu pokvapkáme s citrónom a podávame spolu s cestovinou :)
  6. Dobrú chuť. 


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky