Jesenný obed s Hokkaido 

14.10.2019

Tento recept som musela urobiť hneď ako som zacítila príchod jesene. Milujem jeseň a sňou aj typické jesenné suroviny. Jednou z nich je aj Hokkaido tekvička, vitamínová bomba, ktorá má priaznivé liečivé účinky aj na náš organizmus. Okrem toho, že zlepšuje trávenie, znižuje krvný tlak, obsahuje aj látky, ktoré sú veľmi účinné v boji proti nádorovým ochoreniam.
TIP: Tekvičku nemusíte vôbec šúpať, stačí ju poriadne umyť. Šupka obsahuje najviac vitamínov a vláknin.

Ingrediencie

Na jedlo

  • 400 g morčacie prsia
  • 1 Hokkaido tekvica
  • 8 x šampiňóny
  • 1 x cibuľa, 2 x strúčik cesnaku
  • 20g masla
  • 1P L citrónová šťava, kúsok citrónovej nastrúhanej kôry
  • 2PL olivový olej
  • 1,5 PL hladká muka
  • 33% smotana na šľahanie (100-200ml)
  • Koreniny: soľ, korenie, kari korenie, kurkuma, sušená bazalka

Na ozdobu

  • petržlenová vňať

Porcie: 3-4.

Postup

1.
Morčacie mäso si umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme sušenú bazalku a poriadne premiešame.

2.
Na olivovom oleji si orestujeme mäso, posypeme hladkou múkou a miešame, kým sa mäso neuzavrie. Mäsko následne vyberieme vedľa na tanier.

3.
Do panvice, v ktorej sme restovali mäso, pridáme kúsok masla a následne cibuľu, ktorú restujeme do sklovita. Pridáme šampióny, premiešame a následne pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. 

4.
Po chvíli pridáme tekvicu nakrájanú na kocky, dochutíme štipkou kari korenia a malú kávovú lyžicu kurkumy. Pridáme orestované mäso, zamiešame a priebežne podlievame vodou, kým všetko nazmäkne. (Do omáčky som pridala aj polovicu slepačieho bujónu, omáčka má potom výraznejšiu chuť).

5.
Keď omáčka zhustne, pridáme citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Na záver vmiešame smotanu (ja som pridala polovicu), prevaríme, odstavíme z ohňa, posypeme petržlenovou vňaťou.


Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky