Jesenný obed s Hokkaido
Ingrediencie
Na jedlo
- 400 g morčacie prsia
- 1 Hokkaido tekvica
- 8 x šampiňóny
- 1 x cibuľa, 2 x strúčik cesnaku
- 20g masla
- 1P L citrónová šťava, kúsok citrónovej nastrúhanej kôry
- 2PL olivový olej
- 1,5 PL hladká muka
- 33% smotana na šľahanie (100-200ml)
- Koreniny: soľ, korenie, kari korenie, kurkuma, sušená bazalka
Na ozdobu
- petržlenová vňať
Porcie: 3-4.
Postup
1.
Morčacie mäso si umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme sušenú bazalku a poriadne premiešame.
2.
Na olivovom oleji si orestujeme mäso, posypeme hladkou múkou a miešame, kým sa mäso neuzavrie. Mäsko následne vyberieme vedľa na tanier.
3.
Do panvice, v ktorej sme restovali mäso, pridáme kúsok masla a následne cibuľu, ktorú restujeme do sklovita. Pridáme šampióny, premiešame a následne pridáme dva pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme.
4.
Po chvíli pridáme
tekvicu nakrájanú na kocky, dochutíme štipkou kari korenia a malú kávovú lyžicu
kurkumy. Pridáme orestované mäso, zamiešame a priebežne podlievame vodou, kým
všetko nazmäkne. (Do omáčky som pridala aj polovicu slepačieho bujónu, omáčka
má potom výraznejšiu chuť).
5.
Keď omáčka zhustne, pridáme citrónovú šťavu a citrónovú kôru. Na záver vmiešame smotanu (ja som pridala polovicu), prevaríme, odstavíme z ohňa, posypeme petržlenovou vňaťou.
