Plnené zemiaky s bryndzovo-syrovou plnkou a slaninou
20.10.2019
Ak si nepotrpíte na tom, že po 18:00 nedáte do žalúdka nič iné okrem zeleniny, tak určite vyskúšajte tento chutný receptík. Jeho príprava nie je vôbec náročná a okrem toho, náš slovenský tradičný výrobok, je silným probiotikom, ktorý pomáha zdravej črevnej mikloflóre, čistí krv, zlepšuje imunitu, či znižuje krvný tlak.

Ingrediencie
4 ks zemiaky
125g bryndze
50g Bambino v črievku
50g slanina
20g masla
4 PL olivový olej
Soľ, korenie
Petržlenová vňať
PORCIE: 2-3.
Postup
1.
Zemiaky v šupke poriadne umyjeme, prekrojíme na polovicu, poukladáme na plech, z jednej aj z druhej strany poriadne osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.
2.
Zemiaky dáme piecť do predhriatej rúry na cca 40-45 minút na 180 až 200 stupňov.
3.
Keď zemiaky vychladnú, vydlabeme malou lyžičkou stred, ktorý si odložíme vedľa do misky.
4.
Do misky k tomu pridáme bryndzu, Bambino a slaninku, ktorú si predtým opečieme cca 10 minút na panvici. Plnku dobre vymiešame, osolíme a okoreníme.
5.
Predtým ako naplníme zemiaky, ich ešte zvnútra osolíme a do každého pridáme kúsok masla, následne plníme plnkou.
6.
Naplnené zemiaky dáme zapiecť ešte na 10-15 minút do rúry na 160 stupňov, na záver môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťkou.
7.
Dobrú chuť ;)