Hovädzí guláš na pánsky spôsob

24.11.2019

Keď počujem slovko guláš, tak si hneď predstavím leto, posedenie na záhrade a vôňu pravého kotlíkového gulášu. Včera som sa však rozhodla pre guláš na trošku  iný spôsob, ktorý  je takisto veľmi chutný a hlavne menej časovo náročný. Čím sa líši od toho klasického kotlíkového? Najmä tým, že sem nejdú vôbec zemiaky, zelenina , či lečo :-) Na prípravu som použila hovädzie mäso. Hovädzina je veľmi dobrým zdrojom vitamínu B12 a B6, ktroré pôsobia ako prevencia vzniku rakoviny hrubého čreva. Takisto obsahuje ďalšie prospešné vitamíny ako selén zinok, fosfor a železo.

Ingrediencie 

700g hovädzie mäso predné
2 väčšie cibule
150g paradajkový pretlak
2PL bravčovej masti
0,5l hovädzí vývar
1KL nastrúhaný chren
2 strúčiky cesnaku
1KL majoránka
1/2 KL pálivá mletá paprika
1KL sladká paprika
1PL hladká múka
Soľ, korenie



Postup

  1. Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky.
  2. Na bravčovej masti orestujeme do sklovita  nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, okoreníme a sprudka opečieme z obidvoch strán.
  3. Opečené mäso posypeme obidvomi druhmi mletej papriky, premiešame, osolíme a okoreníme.
  4. Pridáme paradajkový pretlak a zalejeme hovädzím vývarom. Zalejeme do 2/3 výšky mäsa. Mäso dusíme cca hodinku a priebežne podlievame vývarom alebo vodou.


5.  Ak omáčka nie je dostatočne hustá, tak si v hrnčeku            rozmiešam múku s vodou (1PL múky a deci vody) tak,          aby tam neboli hrudky a prilejem do omáčky.

6.  Tesne presne pred koncom pridáme majoránku,                    nastrúhaný cesnak a chren. 

7.  Ako prílohu môžeme použiť  knedľu, maslové halušky        alebo ryžu. 
    Podávame posypané nastrúhaným chrenom

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky