Hokkaido halušky s údeným mäsom
24.10.2020
Priznám sa, že tento recept by ma sám od seba nenapadol. Nie nadarmo som si pred pár týždňami kúpila v kníhkupectve knihu - Tekvica na našom stole, podľa ktorej som sa inšpirovala :) Už je to tretí recept, podľa tejto knihy, ktorý som skúšala uvariť a všetky vyšli zatiaľ na jednotku s *. :)
Milujem Hokkaido, nielen jeho chuť, ale aj to obdobie, ktoré so sebou prináša - jeseň :)
Pre jeseň je táto obľúbená zimná tekvica typická, a práve preto sa v tomto období bude v mojich receptoch vyskytovať tak často. :)
Pre zaujímavosť, názov Hokkaido vznikol podľa japonského ostrova, kde bola tekvica vyšľachtená. Japonci ju poznajú pod iným názvom, a to Red Kuri/Uschiki Kuri alebo pod všeobecným názvom Kabocha.:)
Z tejto odrody pribúdajú stále novovyšlachtené druhy oranžovej a zelenej farby, ktoré majú o niečo väčšie plody a sú úrodnejšie. Medzi nové druhy patrí napríklad Zelené hokkaido, Butternut, Buttercup či Hubbard.
Budeme potrebovať:
1 x Hokkaido
100g hladká múka
100g polohrubá múka
1 x vajce
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
1KL majorán
250-300g bravčové údené mäso
2PL olivvý olej
1 x cibuľa
Postup:
- Hokkaido ošúpeme, lyžicou vydlabeme vnútro a najemno nastrúhame na rajbadle.
- V miske si zmiešame nastrúhané Hokkaido, hladkú aj polohrubú múku, vajcia a pretlačený cesnak.
- Pridáme 1dcl vlažnej vody, soľ, korenie a majorán. Miešame, kým nevypracujeme cesto.
- Cesto hádžeme do vriacej osolenej vody cez sitko na halušky.
- Keď halušky vyplávajú napovrch, sitkom vyberieme.
- Na panvicu pridáme olivový olej a orestujeme cibuľu.
- K cibuli pridáme na kocky nakrájané bravčové údené mäso a spolu pražíme ešte cca 10 minút.
- Na záver zmiešame túto zmes s haluškami a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
- Na mojom instagramovom profile nájdete aj videorecept: https://www.instagram.com/p/CGkr27jHk3u/.
Instagram: baska_dlhosova, S láskou k jedlu - Dobrú chuť :-)