Cícerovo-batatové kari s morčacím mäsom na kokosovom mlieku
Musím priznať, že v poslednom období som pridala do môjho jedálnička viac zdravej stravy a zdravších jedál. Snažím sa konzumovať viac zeleniny, ovocia, vynechať múku, či smotanu. Klasickú múku sa snažím nahradiť buď celozrnnou múkou, zemiakovým škrobom alebo "zahusťovadlo" úplne vynechať a omáčky len zredukovať. Namiesto smotany som začala používať buď klasické mlieko alebo kokosové mlieko. To však neznamená, že múku alebo smotanu zase už nikdy nepoužijem , ako sa poznám, použijem, len sa to snažím čo najviac obmedziť :-)
Minulý týždeň som sa rozhodla zahájiť týmto receptom a hneď ako som ho ochutnala, som si povedala, že bezpodmienečne musím spísať recept aj na blok a podeliť sa sním aj s Vami :-) Je veľmi jednoduchý, pomerne rýchly, zdravý a najmä chutný! Určite odporúčam vyskúšať :-)

Budeme potrebovať:
300g morčacie mäso
Konzerva cíceru
Konzerva kokosového mlieka (cca 400g)
1 menší batat alebo 1/2 väčšieho
2 PL olivový olej
1x cibuľa
1-1,5 KL kari korenie
Soľ, korenie
1KL zemiakový škrob
Jarná cibuľka
Porcie: 4.
Postup:
- Na olivovom oleji si orestujeme cibuľu. Pridáme morčacie mäso, osolíme, okoreníme a spolu restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
- Pridáme scedený cícer z konzervy , na kocky nakrájané bataty, pridáme kari korenie, premiešame a podlejeme cca deci vodou. Dusíme spolu asi 15-20 minút, priebežne podlievame vodou. Posledných 5 min necháme tekutinu trochu odpariť a následne pridáme celú konzervu kokosového mlieka.
- Spolu prevaríme ešte asi 10-15 minút. Ak je omáčka redšia môžeme to zahustiť škrobom. V miske si zmiešame lyžičku škrobu s trochou vody a vlejem do omáčky, prevaríme.
- Odstavíme a posypeme jarnou cibuľkou alebo môžte použiť aj čerstvú petržlenovú vňať.
- Ako prílohu som použila ryžu ale recept môžte podávať aj s kuskusom, quinoe alebo s bulgurom :-)
- Dobrú chuť ! :)