Chilli con carne
11.02.2020
Ak máte radi pikantnejšie jedlá, tak tento recept vrelo odporúčam. Chilli con carne je mexické národné jedlo, ktoré je spojením niekoľkých ingrediencií , a to hovädzieho mletého mäsa, papriky, paradajok, kukurice a červenej fazule. S pikantnosťou, už môže naložiť každý podľa svojho vlastného gusta. :-)

Ingrediencie:
500g hovädzie mleté mäso
3 PL oliv. olej
2 x cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 červená, 1 žltá a 1 zelená paprika
Pasírované paradajky v konzerve (400g)
150g paradajkový pretlak
350g červená fazuľa v konzerve
50g kukurica
1/2 hovädzí bujón
3 tabličky horkej čokolády
2 sušené chilli papričky
Soľ, mleté čierne korenie
Červená mleté paprika, majorán, oregano
Porcie: 4-5.
Postup:
- Mäsko umyjeme a orestujeme na olivovom oleji cca 10 minút. Osolíme a okoreníme.
- Mäso vyberieme vedľa na tanier, pridáme kúsok olivového oleja a tam, kde sme restovali mäso, opražíme cibuľku s cesnakom.
- K cibuli po chvíľke pridáme papriky, chilli papričky, premiešame a pridáme kúsok mletej červenej papriky, majorán a oregano. Ak máme , tak oregano môže byť aj čerstvé. Spolu restujeme cca 10 minút, následne pridáme k zelenine orestované mleté mäso a zamiešame.
- Pridáme paradajkový pretlak, pasírované paradajky, cca 0,5dcl vody a polku hovädzieho bujóna.
- Spolu všetko dusíme okolo 30 minút. Ku konci pridáme ešte fazuľky a kukuricu a cca 10 min ešte podusíme.
- Na záver pridáme horkú čokoládu a podľa chuti, ak je potrebné, dosolíme :-)
- Dobrú chuť :-)



